Filtru pe categorii
  • views 15609 Vizualizări
  • posts 0

"Brisole" moldoveneşti

Ingrediente:

  • 600 g file de vită,
  • 2 linguri ulei sau untură de porc,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • ½ linguri ulei,
  • 1 lingură vin alb sec,
  • 1 linguriţă făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se  presără cu verdeaţă.

Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Marianca de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe