Filtru pe categorii
  • views 12304 Vizualizări
  • posts 0

Antricot nistrean

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură de vin sec de masă,
  • 2 linguri untură,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 căţei de usturoi.

Pentru garnitură:

  • 8 cartofi,
  • 4 gogoşari marinaţi,
  • 4-5 crenguţe verdeaţă,
  • foi de salată verde.

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.

Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căuşeni

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Citeşte mai departe