Filtru pe categorii
  • views 19009 Vizualizări
  • posts 0

Şniţel moldovenesc

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită (margine groasă sau subţire),
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde,
  • pătrunjel verde.

Pentru sos:

  • 4-5 roşii,
  • 1 linguriţă unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

  • 600 g fasole păstăi,
  • 2 roşii,
  • 1 lingură hrean,
  • 3 ardei graşi,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri smîntînă,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri ulei,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată de pătrunjel.

Mod de preparare:

Carnea se taie perpendicular cu fibrele bucăţi cu grosimea de 1,5 cm, se curăţă de pieliţe şi tendoane, fiecare felie se bate bine, pe margine se fac tăieturi, pentru ca carnea să nu se deformeze în procesul prăjirii. Şniţelul se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi. Şniţelele prăjite se pun în cratiţă, iar cu 25-30 minute înainte de a se servi, se acoperă cu sos de roşii şi se încălzesc în cuptor.
Pe farfurie se pun şniţelele, alături - fasolea şi feliuţele de roşii. Se garniseşte cu foi de salată şi pătrunjel verde.

Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se dau prin răzătoare. Se adaugă cimbru, făină prăjită, foaie de dafin, sare şi piper. Toate se amestecă, se fierb şi se strecoară. Se condimentează cu usturoi şi verdeaţă tocată.

Prepararea garniturii: Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se taie, se fierbe în apă puţin sărată 3-4 minute, se scurge prin strecurătoare, se usucă şi se prăjesc uşor. Ceapa se rumeneşte, se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe, se prăjesc împreună cu ceapa. Se amestecă fasolea, ceapa şi ardeii, se toarnă puţină zeamă de fasole, se adaugă faină prăjită. Toate se înăbuşă 10 minute, se adaugă feliile de roşii curăţate de pieliţă. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sare, piper, verdeaţă şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coşerniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Citeşte mai departe