15 martie 2011, 11:27 views 14576

Carne de vită cu gutuie

Ingrediente:

•    800g de carne de vită,
•    2-3linguri de unt topit,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    3-4 gutuie,
•    1lingură de făină,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Prelucraţi carnea, tăiaţi-o bucăţi săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o pînă se formează o coajă rumenă, iar cînd e aproape gata se adaugă făina, se prăjeşte cu carnea, se pune toată masa în ceaun, se toarnă apă fierbinte sau bulion, se sară se piperează, se fierbe înăbuşit pînă devine moale. Gutuile se spală, se taie în 2-4-6 părţi (în dependenţă de mărime), se scoate mijlocul cu seminţele, se taie felii, se prăjesc pînă devin roz, se adaugă în carne se pune capacul şi se dă la cuptor, se lasă pînă e gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.