Filtru pe categorii
  • views 10048 Vizualizări
  • posts 0

Carne de vită cu gutuie

Ingrediente:

•    800g de carne de vită,
•    2-3linguri de unt topit,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    3-4 gutuie,
•    1lingură de făină,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Prelucraţi carnea, tăiaţi-o bucăţi săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o pînă se formează o coajă rumenă, iar cînd e aproape gata se adaugă făina, se prăjeşte cu carnea, se pune toată masa în ceaun, se toarnă apă fierbinte sau bulion, se sară se piperează, se fierbe înăbuşit pînă devine moale. Gutuile se spală, se taie în 2-4-6 părţi (în dependenţă de mărime), se scoate mijlocul cu seminţele, se taie felii, se prăjesc pînă devin roz, se adaugă în carne se pune capacul şi se dă la cuptor, se lasă pînă e gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rămăzan

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Citeşte mai departe