Filtru pe categorii
  • views 13243 Vizualizări
  • posts 0

Peşte înăbuşit

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (crap, biban),
  • 4 cepe,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • ½ pahar bulion de peşte,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • pătrunjel şi cimbru verde.

Mod de preparare:

Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.

Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Işnovăţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1580 locuitori

Işnovăţ este un sat şi comună din raionul Criuleni. Işnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1580 de oameni. Satul Işnovăţ a fost menționat documentar în anul 1594.

Citeşte mai departe