15 octombrie 2010, 14:17 views 12872

Peşte prăjit cu vinete

Ingrediente:

  • 600 g fileu de peşte (crap, şalău, biban de mare),
  • 3 vinete,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de pătrunjel şi mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peştele, de jur împrejur - vinetele, se presară cu brînză, verdeaţă şi usturoiul pisat. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1569 locuitori

Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.