Crap după reţeta pescarului
Ingrediente:
- un crap de aproximativ 1,5 kg,
- 1 păhar de midii curăţate,
- ½ păhar ulei vegetal,
- 2 cepe roșii,
- 2 caței de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tocată,
- 2-3 roșii,
- sare,
- praf de piper negru,
- ½ lămîie
Mod de preparare:
Peştele curăţat se taie felii cu tot cu oase şi piele, se presară cu sare şi piper, se trec prin făină, se prăjesc în tigaia încinsă, pînă la obţinerea crustei rumene. Se adaugă ceapa tăiată semiinele şi se prăjeşte pînă se rumenește. Se adaugă midiile, toate împreună se prăjesc timp de 3-5 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cuburi, verdeaţa şi usturoiul se mărunţesc, se adaugă la legume şi peşte. Se înăbuşă la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
Se servește cu felii de lămîie.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1928
- Populația:
- 567 locuitori
Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.