Filtru pe categorii
  • views 12722 Vizualizări
  • posts 0

Peşte cu ceapă înăbuşit în vin

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
  • 1 praz,
  • ¼ pahar ulei,
  • ½ pahar vin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.

Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Citeşte mai departe