Filtru pe categorii
  • views 13678 Vizualizări
  • posts 0

Şalău cu mujdei

Ingrediente:

•    1 kg şalău,
•    1/5 praz,
•    1 rădăcină pătrunjel,
•    1/3 rădăcină ţelină,
•    4-5 linguri de vin alb sec,
•    1 pahar bulion,
•    2 linguri ulei,
•    4 linguri mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    sare de lămîie sau zeamă de lămîie.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucăţile de şalău, se toarnă vinul, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu  un capac şi se fierbe la foc slab pînă este gata (vreo 15 minute).
Astfel pot fi pregătite şi alte specii de peşte (crap, calcan etc.).

Şalăul se serveşte cu mujdei, ca garnitură la mămăligă, cartofi fierţi, roşii proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălăşeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
1737 locuitori

Bălăşeşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălășești și Sloveanca. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei şi la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1737 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Citeşte mai departe