Filtru pe categorii
  • 2011
  • page views Vizualizări

Expoziţia „Turismul în Moldova: Hotele. Odihnă»

Moldexpo

Expoziţia „Turismul în Moldova: Hotele. Odihnă». 14-16 aprilie 2011

În perioada de pe 14 pînă pe 16 aprilie în pavilionul Centrului de  Naţional de Expoziţii Moldexpo  a avut loc expoziţia anuală, a 16 –ea la număr „Turismul în Moldova. De această dată expoziţia a fost dedicată odihnei, în special hotelurilor (pensiunilor).

La expoziţie a participat Agenţia Naţională de Turism, cîteva  zeci de hoteluri particulare din toate regiunile Moldovei,  agenţii turistice şi hotelurile cîtorva ţări europene:  Bulgaria, Horvatia, România, Grecia, Turcia, Ucraina.  Au fost şi standuri ale cîtorva primării orăşeneşti şi raionale. La expoziţie au luat parte şi cîţiva meşteri populari.  

Vizitatorii expoziţiei au ascultat cu plăcere cîtecele interpretate la taraf dar şi a  tinerilor solişti. Chiar din prima zi  a expoziţiei, chiar dacă e zi de lucru şi o zi ploioasă, vizitatorii s-au grăbit să vină la expoziţie astfel încît pe la orele amiezii sala era neîncăpătoare.

Organizatorii expoziţiei au preconizat pentru fiecare, zi în sala de conferinţe  de la MoldExpo seminare pentru vizitatori.

Vă propunem o serie de fotografii din prima zi a expoziţiei.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ceroborta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Citeşte mai departe