Colțunași cu brînză de vaci
Ingrediente:
• 1½ pahar făină de grîu,
• ½ pahar apă,
• 1 ou,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 căţei de usturoi (la dorinţă),
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
• 3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 2 ouă,
• sare (la dorinţă),
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele foile, în fiecare pătrăţel se pune umplutură, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sînt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, ouăle crude, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1431
- Populația:
- 499 locuitori
Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.