Filtru pe categorii
  • views 8153 Vizualizări
  • posts 0

Colţunaşi cu dovleac, mere şi nuci

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de grîu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • 4 linguri dulceaţă de caise sau vişine fără sîmburi.

Pentru umplutură:

  • 400 g dovleac,
  • 5 mere,
  • ½ linguriţă scorţişoară,
  • 3 linguri zahăr,
  • ½ pahar miez de nucă pisat.

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă  un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o  foaie cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Peste colţunaşii fierbinţi se toarnă unt topit.

Se servesc cu dulceaţă.

Prepararea umpluturii: Dovleacul şi merele se curăţă şi se dau prin răzătoare  mascată. Se adaugă zahăr, scorţişoară, miez de nucă şi se amestecă. Umplutura se pune imediat, ca să nu se piardă sucul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cărbuna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Citeşte mai departe