Filtru pe categorii
  • views 13442 Vizualizări
  • posts 0

Omletă cu mămăligă şi jumări

Ingrediente:

•    1 pahar făină de porumb,
•    1½ pahar lapte,
•    ½ pahar apă,
•    100 g slănină,
•    2/3 pahar brînză nesărată,
•    4 ouă,
•    sare.
 
Mod de preparare:

Într-o tigaie se prăjeşte slănina tăiată mărunt, se adaugă 1 lingură de lapte şi se prăjeşte pînă se rumeneşte. Făina se cerne, se usucă. Într-un ceaun se toarnă laptele diluat cu apă, se dă în clocot, apoi se toarnă o parte de faină, se sărează, se fierbe 5 minute, restul făinii se toarnă grămăjoară şi se împarte cu o lopăţică de lemn în patru (în cruce). Se fierbe, neamestecîndu-se 15-20 minute. Apoi se dă focul mai încet şi se amestecă bine cu melesteul, ca să nu se formeze cocoloşi (de pe pereţii ceaunului − spre centru). Mămăliga se netezeşte cu lingura şi se lasă pe marginea aragazului pe 10-15 minute cu capac. Cînd mămăliga se răceşte, se adaugă un ou bătut şi o parte din jumări. Se bate pînă la obţinerea unei mase omogene. În tigaia cu jumări se pune un strat subţire de mămăligă, partea de jos se rumeneşte, apoi din mămăligă se formează un pateu şi se pune în cuptorul fierbinte pentru cîteva minute.

Se serveşte presărată cu brînză dată prin răzătoare .

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gura-Oituz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Citeşte mai departe