Filtru pe categorii
  • views 41350 Vizualizări
  • posts 0

Mămăligă cu lapte

Ingrediente:

•    2 pahare făină de porumb,
•    3 pahare lapte,
•    1 pahar apă,
•    sare.

Mod de preparare:

Făina se cerne, se usucă. Într-un ceaun se toarnă laptele diluat cu apa, se dă în clocot, apoi se toarnă o parte din faină, sare, se fierbe 5 minute, restul făinii se toarnă grămăjoară şi se împarte cu o lopăţică de lemn în patru (în cruce). Se fierbe, neamestecîndu-se 15-20 minute. Apoi se dă focul mai încet şi se amestecă bine cu melesteul, ca să nu se formeze cocoloşi (de pe pereţii ceaunului – spre centru). Mămăliga se netezeşte cu lingura şi se lasă pe marginea aragazului 10-15 minute cu capac. Ceaunul se scutură bine, apoi se răstoarnă mămăliga pe un fund uscat de lemn.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciuluc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Citeşte mai departe