11 octombrie 2010, 15:23 views 18097

Supă de cartofi cu porumb

Ingrediente:

  • 8 pahare de bulion de carne,
  • 6 cartofi,
  • 1 pahar de porumb fiert sau conservat,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ morcov,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de unt topit,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 mi­nute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit (Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Când legumele vor fi gata, se adaugă sarea, mirodeniile şi verdeaţa.

Înainte de a  se servi se presară cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.