11 octombrie 2010, 14:34 views 30964

Ciorbă ca la ţară

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de oi,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 3 roşii,
  • 2 pahare borş acru (vezi reţeta Borş de tărîţe) sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Buli­onul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.