11 octombrie 2010, 14:03 views 44251

"Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni

Ingrediente:

  • 1 l suc de roşii,
  • 800 g apă,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru pelmeni: aluat - vezi reţeta Colțunași cu brînză;

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 cepi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe până legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Când supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. 

Prepararea pelmenilor: Aluatul se întinde foaie de 1,5 mm grosime şi cu ajutorul unui pahar se taie cerculeţe, în care se pune umplutura, apoi se lipesc colţunaşii (câte 8-10 la o porţie). 

Prepararea umpluturii: Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, verdeaţă tocată, puţină apă şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.