Cergă Tatiana

S-a născut la 12 mai 1984 la Chișinău, Republica Moldova într-o familie de jurişti. I-a plăcut să cînte de mică, aşa încît era nelipsită de la festivităţile de la grădiniţă, apoi de la şcoală. A urmat Şcoala de Muzică, specialitatea pian. Pe timpul, cînd era elevă a început să compună propriile cîntece. La vîrsta de 16 ani pleacă în România, se stabileşte întîi la Braşov, apoi la Bucureşti. Urmează Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, paralel participă la diverse concursuri, festivaluri, show-uri TV muzicale, printre care Festivalul de la Mamaia, show-ul TV „Bravo Bravissimo", la care cîştigă premiul secţiunii de dans şi premiul pentru «Cea mai buna voce feminină».

Se întoarce apoi la Chișinău în anul 2004, unde lansează piesele „Fără tine" şi „Aripi", cu care cîştigă premiul special la concursul „Doua inimi gemene", precum şi premiul I şi trofeul concursului „Steaua Chişinăului".

După cîteva luni Ivana începe colaborarea cu DJ Serge, astfel pe parcursul anilor 2004-2011 este solistă a formaţiei „Studio One", în ultimii ani alături de DJ Serge (cunoscut şi sub numele de Sasha Lopez), iar din anul 2010 Tatiana îşi începe cariera solo, luîndu-şi un nou nume scenic Ivana (inspirat de numele tatălui sau, Ivan). Dar încă concertează sub numele Tania Cergă şi nu exclude că proiectul cu Serge va continua, poate sub o altă denumire. Piesele Ivanei sînt în stilul clubbing, melodiile, fiind semnate de cunoscutul compozitor Gabi Huiban şi echipa Gala Records. Ivana îşi doreşte să facă şi alt gen de muzică, spre exemplu uşoară.

Îşi compune singură piesele, printre care hitul „Aripi". A avut o colaborare frumoasă cu Alex Calancea Band, Tania semnînd muzica şi textul cîntecului „Vreau înapoi iubirea!"

În prezent lucrează la videoclipul „Our love song", care este realizat în colaborarea cu Bas DJ.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Comrat

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Citeşte mai departe