Rusu Kătălina

S-a născut la 22 februarie 1989 la Chișinău, Republica Moldova. Muzica, cîntecul au pasionat-o de mică, astfel participă la toate serbările de la grădiniţă, apoi de la şcoală şi deşi se mai ocupa şi cu gimnastica artistică, reuşeşte să îmbine armonios toate pasiunile şi să înveţe bine. A absolvit Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale „Socrate". A mai avut o pasiune, pe care a transformat-o în profesie ‒ cea de a fi model, Kătălina a absolvit Școala de Fotomodele și Actori pentru Publicitate.

Primul său clip la piesa „Sparky Lady" a fost lansat în anul 2009, tot cu această piesă participă la preselecția națională a concursului „Eurovizion-2009". La fel în anul 2009 se învredniceşte de premiul naţional „Şlagărul Anului"

În anul 2010 Kătălina Rusu absolveşte Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, iar în 2011 ‒ și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea ‒ Management Artistic și Culturologie.

Kătălina Rusu se numără printre finaliştii Festivalului Internațional „Hello Jurmala" (Letonia). A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent lucrează la Palatul Național în calitate de asistent de regizor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Curătura

Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Citeşte mai departe