Rusu Kătălina

S-a născut la 22 februarie 1989 la Chișinău, Republica Moldova. Muzica, cîntecul au pasionat-o de mică, astfel participă la toate serbările de la grădiniţă, apoi de la şcoală şi deşi se mai ocupa şi cu gimnastica artistică, reuşeşte să îmbine armonios toate pasiunile şi să înveţe bine. A absolvit Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale „Socrate". A mai avut o pasiune, pe care a transformat-o în profesie ‒ cea de a fi model, Kătălina a absolvit Școala de Fotomodele și Actori pentru Publicitate.

Primul său clip la piesa „Sparky Lady" a fost lansat în anul 2009, tot cu această piesă participă la preselecția națională a concursului „Eurovizion-2009". La fel în anul 2009 se învredniceşte de premiul naţional „Şlagărul Anului"

În anul 2010 Kătălina Rusu absolveşte Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, iar în 2011 ‒ și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea ‒ Management Artistic și Culturologie.

Kătălina Rusu se numără printre finaliştii Festivalului Internațional „Hello Jurmala" (Letonia). A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent lucrează la Palatul Național în calitate de asistent de regizor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Todireşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Citeşte mai departe