Doni Nina

Doni Nina ‒ actriţă.

Născută la 9 mai 1937 în comuna Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. Împreună cu colegii săi Ion Ungureanu, Ion Sandri Şcurea, Dumitru Caraciobanu, Ecaterina Malcoci, Valentina Izbeşciuc a creat prima trupă a noului teatru „Luceafărul” de la Chișinău, Republica Moldova.

În cinematografie debutează în anul 1961, interpretînd pe parcursul a 25 de ani mai multe roluri episodice şi participînd la dublarea filmelor.

Filmografia:
Omul merge după soare”, 1961 ̶ rol episodic,
Aşteptaţi-ne-n zori”, 1963 ‒ soţia lui Mugure,
„Strada ascultă”, 1963 ̶  rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
„Vreau să cînt”, 1979 ̶ rol episodic,
„Trece lebăda pe apă”, 1980 ‒ rol episodic,
Revista televizată „Usturici” №36, 1981 ‒ rol episodic,
„Această prietenie bărbătească”, 1982  ̶  Maria,
Călătoria de nuntă înaintea nunţii”, 1982 ‒ rol episodic,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ̶  rol episodic,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1985  ̶  Clavdia,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Palanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Citeşte mai departe