Prodan Vadim

Prodan Vadim - actor, regizor.

Născut la 1 ianuarie 1960 în oraşul Bălţi, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte din Chișinău „G. Muzicescu” în anul 1981. A activat pe scena Teatrului Moldovenesc muzical-dramatic de Stat „A. Puşkin” (în prezent „M. Eminescu”). Mai tîrziu a început să practice şi regia, ecranizînd nuvela lui Ion Druţă „Hai, murgule,hai".

Filmografia:
Actor:
Vîrsta de trecere”, 1981 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ Ion,
„Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Cum să devii celebru”, 1983 ‒ rol episodic,
Vînt sălbatic”, 1985 ‒ rol episodic.

Regizor:
„Hai, murgule,hai".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pașcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Citeşte mai departe