Corețcaia Aurelia

Corețcaia Aurelia ‒ actriţă.

Născută la 2 august 1953 în comuna Butuceni, raionul Orhei, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1977. În 1979-1981 a fost angajată la Teatrul-studio al Actorilor de Cinema de pe lîngă studioul „Moldova-film”. S-a filmat în special în peliculele studioului moldovenesc.

Filmografia:
La porţile satanei”, 1980 ‒ rol,
Vîrsta de trecere”, 1981 ‒ învăţătoare ,
„Călăreţii dimineţii”, 1981, „Turcmen-film”‒ rol,
„Trece lebăda pe apă”, 1982 ‒ văduvă,
„Hotarul din iunie” 1982 ‒ rol episodic,    
„Cum să devii celebru”, 1983) ‒ rol episodic,
„Vîrsta de argint”, 1983, „Telefilm-Chișinău” ‒ secretară,
„Cecilia”, 1983 ‒ rol.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Jora de Mijloc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Citeşte mai departe