Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Istrati Ionel

S-a născut la 24 decembrie 1990 la Chișinău, Republica Moldova.

În copilărie, pe cînd avea 2 ani familia sa se mută cu traiul în satul Țibulăuca, raionul Dubăsari. Absolveşte gimnaziul din sat şi şcoala muzicală de la Dubăsari, clasa pian și acordeon. Apare pentru prima oară în scenă la vîrsta de 8 ani, succesul şi aplauzele primite l-au făcut să creadă în talentul său.

A urmat apoi participarea la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale cu premii binemeritate. La un moment dat a fost numit „Privighetoarea Nistreană”, iar vocea lui era comparată cu cea a lui Robertino Loretti. Are la activ 4 Grand Prix-uri şi 16 premii de gradul I. (inclusiv la concursurile „Mamaia Copiilor”, „Micul Prinţ” etc.)

Apoi a urmat o pauză în cariera sa muzicală datorată perioadei de schimbare a vocii, ceea ce-l determină să se dedice studiilor, urmează cursuri de limbi străine. Pe parcursul anilor 2007-2009 este elev la Liceul de Ştiinţe şi Tehnologii Moderne din Chișinău.

Tot în acest răstimp îşi reîncepe şi activitatea muzicală, astfel în anul 2008 lansează primul videoclip la piesa „Poate”. Iar începînd cu anul 2009 este student la ASEM, facultatea Business şi Administrarea Afacerilor.

Din nou participă la mai multe concursuri printre care „Discovery”, „Doua inimi gemene”, etc. Iar în anul 2010 participă la preselecția națională pentru Eurovision cu piesa „Te iubesc”, tot în acest an participă la Fabrica de Staruri 2, iar în 2011 îşi încearcă norocul la concursul „Vocea României”.

Primul său album solo „The Singles Collection” îl lansează în anul 2011.

În anul 2012 apare videoclipul la piesa „Te caut”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.