Gladkii Alexandru

Gladkii Alexandru Dimitrie ‒ redactor, scriitor.

S-a născut la 19 aprilie 1945. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău. A fost şeful Filmotecii studioului cinematografic „Moldova-Film”. Este autorul unei serii de subiecte pentru revista cinematografică „Usturici” şi a scenariilor pentru filme de popularizare a ştiinţei şi documentare. Este membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.

Filmografie:
Filme de popularizare a ştiinţei:
„Cadou de nuntă”, 1979,
„Totul ‒ pentru binele omului”, 1980,
„Drum fără sfîrşit”, 1980.

Documentare:
„Minciuna”, 1981,
„Marş sătesc”, 1982,
„Bender”, 1984.

Revista cinematografică „Usturici”:
„Omul care dorea să cînte”, № 2, 1977,
„Lingura pentru masa de prînz”, №4 1980,
„Vă mulţumim pentru piper” № 6, 1980.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Puhăceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1526
Populația:
3775 locuitori

Puhăceni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Puhăceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3775 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1526.

Citeşte mai departe