Bechet Boris

Bechet Boris – actor de teatru şi film.

S-a născut la 7 februarie 1953 în satul Vadul Leca, raionul Teleneşti, Republica Moldova. În anul 1975 a absolvit Institutul de Arte, Facultatea de Actorie. A lucrat în calitate de actor la Teatrul dramatic „V. Alecsandri de la Bălţi”, apoi vine la Chișinău la Teatrul Poetic (în prezent teatrul Al. Mateevici). Debutează în anul 1983 la studioul „Molova-film”.

În anul 1991 s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

În prezent este unul dintre fondatorii studioului independent „Media SDB”.

S-a stins din viață pe 6 aprilie 2021.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 −Ştefan,
Nesfîrşita lună a căuşului”, 1984 – Ion,
Pichetul liniştit”, 1985 – maiorul Steblov,
Corespondentul vostru special”, 1987 – căpitanul Negară,
„Mioriţa”, 1987 − Ungureanu,
„Medeea-80”,1987 − bărbatul,
Corbii prada n-o împart”, 1988 − Stratan,
Cursa”, 1989 – părintele Vladimir,
Fără speranţă sper”, 1989 – rol episodic,
„Durerea”, episod, 1989,
„Jocul de-a moartea” sau „Străinul”, 1991 −Visarion,
„Uliţa felinarelor stinse”, 1991 −legionarul,
„Troiţa”, 1991 – Nicanor,
Tangou deasupra prăpastiei”, 1997,
„Caracter bărbătesc sau Tangou deasupra prăpastiei 2”, 1999 – procuror.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mașcăuți

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe