Bechet Boris

Bechet Boris – actor de teatru şi film.

S-a născut la 7 februarie 1953 în satul Vadul Leca, raionul Teleneşti, Republica Moldova. În anul 1975 a absolvit Institutul de Arte, Facultatea de Actorie. A lucrat în calitate de actor la Teatrul dramatic „V. Alecsandri de la Bălţi”, apoi vine la Chișinău la Teatrul Poetic (în prezent teatrul Al. Mateevici). Debutează în anul 1983 la studioul „Molova-film”.

În anul 1991 s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

A fost unul dintre fondatorii studioului independent „Media SDB”.

S-a stins din viață pe 6 aprilie 2021.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 −Ştefan,
Nesfîrşita lună a căuşului”, 1984 – Ion,
Pichetul liniştit”, 1985 – maiorul Steblov,
Corespondentul vostru special”, 1987 – căpitanul Negară,
„Mioriţa”, 1987 − Ungureanu,
„Medeea-80”,1987 − bărbatul,
Corbii prada n-o împart”, 1988 − Stratan,
Cursa”, 1989 – părintele Vladimir,
Fără speranţă sper”, 1989 – rol episodic,
„Durerea”, episod, 1989,
„Jocul de-a moartea” sau „Străinul”, 1991 −Visarion,
„Uliţa felinarelor stinse”, 1991 −legionarul,
„Troiţa”, 1991 – Nicanor,
Tangou deasupra prăpastiei”, 1997,
„Caracter bărbătesc sau Tangou deasupra prăpastiei 2”, 1999 – procuror.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nihoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe