Cercavschi Dan

Cercavschi Dan - regizor.

S-a născut la 15 aprilie 1943 în satul Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, Republica Moldova. A absolvit facultatea de actorie a Institutului de Arte în anul 1963 şi facultatea de regizori a Institutului de Stat „A. Lunacearschi” de la Moscova, dar şi cursurile de regizori de film documentar. A lucrat în calitate de regizor la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1971-1983.

Filmografia:
„Cînd vinul plînge”, 1971 – film documentar,
„Mame trebuie să fie diferite”, 1972 − film de popularizare a ştiinţei,
„La noi la Colibaşi”, 1973 − film documentar,
„Sărbătoarea muncii şi a artelor la Tiraspol”, 1973 − film documentar,
„În slujba progresului tehnico-ştiinţific”, 1974 − film de popularizare a ştiinţei,
„Tinerii prieteni ai naturii”, 1974 − film de popularizare a ştiinţei,
„Ion C. Ciobanu”, 1974 – film didactic,
„Minunea canioanelor verzi”, 1975 − film de popularizare a ştiinţei,
„Pregătiţi-vă copilul pentru creşă”, 1976 − film de popularizare a ştiinţei,
„Familia tînără”, 1977 − film de popularizare a ştiinţei,
„Tumorile la copii”, 1979 − film de popularizare a ştiinţei,
„Urmele vieţii”, 1980 − film de popularizare a ştiinţei,
„Alipirea Basarabiei la Rusia”, 1982 − film didactic,
„În familia frăţească a popoarelor URSS”, 1983 – film documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Citeşte mai departe