Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Burlacu Geta

S-a născut la 22 iulie în anul 1974, în oraşul Bălţi, Republica Moldova.

A început să cînte la vîrsta de şapte ani. A învăţat să cînte la vioară la şcoala de muzică din Bălţi. A absolvit clasa de vioară la Colegiul Muzical din Bălţi.

În anul 1993 a intrat la Conservator, Catedra muzica uşoara şi jazz (Chișinău).

Geta Burlacu este laureată şi premiantă a nenumăratelor festivaluri internaţionale de jazz, de muzică uşoara şi folclor din astfel de ţări ca România, Franţa, Germania, Spania, Danemarca, Ucraina, Belarus.

În 2006 a fost bursieră a Fundaţiei Soros, compartimentul „Muzică”.

În 2007 G. Burlacu participă la un turneu împreună cu renumitul proiect cubanez „Buena Vista Social Club”. În anul 2010 concertează cu formaţia lui Alex Calancea.

În 2008 a reprezentat Moldova la Concursul International Eurovision cu melodia „Century of Love”.

Geta Burlacu a fost distinsă cu titlul onorific de artist emerit al Republicii Moldova.

Titlul i-a fost conferit de către președintele țării, Nicolae Timofti, la 10 noiembrie 2016, „pentru activitate de creație prodigioasă, contribuție la promovarea valorilor culturale și înaltă măiestrie profesională".

 

Discografie:
2005 – „Ce n-aş da...
2008 – „La poarta pămîntului
2009 – „O sete nebună
2010 – „Cine iubeşte”

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.