Ciorba Maxim

Maxim Ciorba - regizor, operator cinema şi TV. Membru Uniunii cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 4 aprilie 1991 în Chişinău. Din 2001 pînă în 2008 a studiat în liceul teoretic "Lucian Blaga", iar în anii 2008-2010 în liceul "Gaudeamus". În 2010 începe studiile la Academia de muzică, teatru şi arte plastice Ia specialitatea "regia cinema-video" (atelierul VIad Druc) şi o absolveşte în 2014.

Arta fotografică a îndrăjito din anii liciene Ia "Gaudeamus". În anii de studii la Academie în calitate de regizor şi pictor-fotograf a participat la realizarea cîtorva scurtmetraje documentare. Deacum la primul an de studii a filmat în calitate de regizor lucrarea de curs "Baia". Tot în acest an în calitate de pictor-fotograf participă la filmările scurtmetrajului "Pauze". în 2012 filmează încă un scurtmetrs "Trigon calls". La anul doi de studii filmează ca regizor scurtmetrajul "Stînga-dreapta" şi montează lucrarea de curs "Buna dimineaţa". Căpă tînd un minim de experienţă, Maxim în ultimul an de studii în calitate de scenarist, regizor şi editor filmează scurtmetrajul "Rapsodiile Săptinţei" şi vine la lucrarea de diploma "0 sută de movile", unde supli­neşte funcţiile de scenarist, regizor şi produser. Singur pe sine Maxim Ciorba se poziţionează ca o indivitualitate responsabilă, care nu evită de a primi hotărîri definitive în situaţii cele mai deficile ce le întîlneşte în creaţia sa de cineast.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
2989 locuitori

Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.