Drumi Victor

Victor Drumi - actor, maestru în arte al RM.

S-a născut Ia 24 ianuarie 1950 în or. Vadu lui Vodă, Moldova. A absolvit şcoala medie din or. Bălţi. A studiat la facultatea de filozofie Universităţii "A.Russo" din Bălţi un an. A absolvit facultatea teatrală Academiei de muzică, teatru şi arte plastice. A activat ca actor dramatic la teatru "V.Aleksandri" din Bălţi. Din anul 2000 este actor la teatru naţional "M.Eminescu" din Chişinău.

Cele mai de vază roluri teatrale: "Tata" (debut), Ciubăr Vodă ("Despot Vodă"), Dumitrache şi Farfuridi ("Scrisoare pierdută").

Sa filmat în filme: "Brejnev" - 4 episoade, "lepurile în gura prăpastii" TV Moscova, "Batjocorirea minorilor" (proiect moldo-român) si spoturi publicitare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul Turcului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe