Nezvinschi Nicolai

Nicolai Nezvinschi ‒ operator.

Născut la 12 august 1930 în satul Ghidirim raionul Rîbniţa, Moldova. Îşi începe activitatea de creaţie în cadru studioului „Cinema amator" sub conducerea regizorului A. Litvin. Absolveşte Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1964, ca apoi pe parcursul a 30 de ani să activeze în calitate de operator, realizînd filme documentare, sociale şi didactice la studioul „Moldova-film". Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Documentare:

„20 de ani", 1964, în colaborare,
„Fie soare întruna", 1965, în colaborare,
„Chişinăul la 500 de ani", 1966, în colaborare,
„Deşteptarea", 1970, în colaborare,
„Cu Lenin în inimă", 1970, în colaborare,
„Lor nu le pasă", 1973,
„Moldova-73", 1973, în colaborare,
„Consiliile colhozurilor", 1973, în colaborare,
„Zile de poezie şi frăţie", 1975, în colaborare,
„Toamna-76", 1976, în co1aborare,
„Moldova-76", 1978,
„Moldova mea", 1979,

Sociale şi didactice:

„Cultura seminţelor selecţionate de lucernă", 1964,
„Alianţa între studii şi muncă", 1964,
„Bolile şi vătămătorii viţei de vie", 1967,
„În straie verzi", 1967,
„Găzdaşi periculoşi", 1968,
„Mecanizarea în livezile de palmetă", 1969,
„Producerea nutreţurilor combinate", 1969,
„Dar dacă aici e trihinela?", 1969,
„Automatica la bazele petroliere", 1969,
„Ferma experimentală de lapte-marfă din Dănceni", 1971, în colaborare,
„Aritmetica alimentării", 1972,
„Toate mamele sînt bune", 1972,
„Cooperaţia intercolhoznică în acţiune", 1973, în colaborare,
„Într-un pas cu savanţii patriei", 1975,
„Tehnica agricolă la deservirea fermelor şi complexelor", 1975,
„Înfloreşte, ţara mea", 1975,
„Într-un ritm unic", 1976,
„Acţiunile locuitorilor în caz de inundaţii", 1976,
„Aplicaţii complexe în apărarea civilă la sate", 1977,
„Moldova în familia frăţească a popoarelor din URSS", 1978,
„Asociaţia de mecanizare şi electrificare din Ceadîr-Lunga", 1978,
„Securitatea lucrărilor şi ocrotirea depozitelor de produse chimice", 1979,
„Beţia şi bolile venerice", 1979,
„Complexul de maşini pentru creşterea porcinelor", 198l,
„Tehnologii industriale în gospodăriile agricole", 1982,
„Tehnologii progresive la cultivarea fasolelor", 1982,
„Producerea industrială a seminţelor ghibridizate de floarea-soarelui", 1984,
„Cireada supraproductivă din sovhozul Mălăeşti", 1985,
„Întărirea disciplinei ‒ temelia securităţii muncii", 1985,
„Securitatea muncii în cisterne, fîntîni şi depozitele subterane", 1986,
„Progresul tehnico-ştiinţific în industria de conserve din Moldova", 1987,
„Grijile viticultorilor", 1988,
„Alcoolismul e o boală", 1988,
„Cu gîndul la viitor", 1989.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mincenii de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
377 locuitori

Mincenii de Jos este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mincenii de Jos și Mincenii de Sus. Satul Mincenii de Jos este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Minceni a fost atestat documentar la 25 februarie 1604.

Citeşte mai departe