Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 14621 Vizualizări

Digul de la Dubăsari a fost închis pentru locuitorii din dreapta Nistrului

Autorităţile transnistrene au interzis în mod unilateral accesul locuitorilor R. Moldova în Dubăsari prin digul centralei hidroelectrice locale, făcînd excepţie doar pentru locuitorii satelor moldoveneşti apropiate, Ustia şi Oxentia, transmite trm.md.

Circulaţia auto pe dig a fost închisă cu peste 20 de ani în urmă, sub pretextul unei reparaţii, "îngheţate" de la finele anilor '80. De atunci, cetăţenii au putut circula pe dig doar pe jos, dar la începutul anului 2012 Tiraspolul a instalat la dig, în mod unilateral, un post de migraţiune şi un post de grăniceri, silindu-i pe originarii din alte localităţi să completeze harta de migraţiune şi să se înregistreze.

Din luna iulie, obligaţia îi vizează doar pe locuitorii satelor "de frontieră", ceilalţi "străini" sînt impuşi să facă drum de ocolire - pe podurile Poltava sau Vadul lui Vodă.

Solicitat de Infotag să comenteze inovaţia Tiraspolului, copreşedintele pentru R.Moldova al Comisiei Unificate de Control, generalul Ion Solonenco, a calificat-o drept o nouă fărădelege comisă de partea transnistreană. Solonenco a precizat că interdicţia impusă de Tiraspol nu a fost abordată în cadrul comisiei şi nici coordonată cu aceasta.

Comentarii

 (1)
  • #1 victor
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    de ce cei a cei al nostru cineva isi bate jok de noi...

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghetlova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe