Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2011, 09:48 Artele plastice din Moldova medievală views 6540
08 noiembrie 2011, 09:48 Artele plastice din Moldova medievală views 6540

Tinerii din Zona de Securitate iau atitudine faţă de problemele din Moldova

Cca 120 de tineri din localităţile amplasate în zona de securitate au participat la ce-a de-a 9-a ediţie a şcolii tînărului conducător, care a avut loc în zilele de 5-6 noiembrie în raionul Dubăsari cu genericul „Tinerii din raionul Dubăsari făuresc prezentul şi viitorul Republicii Moldova”.

În cadrul evenimentului, tinerii au avut posibilitatea să-şi expună opinia faţă de problemele cu care se confruntă localităţile pe care le reprezintă, dar şi să identifice, în discuţii, modalităţi de soluţionare a acestora. Cei prezenţi au fost informaţi despre legislaţia naţională cu privire la administraţia publică locală, dar şi instruiţi cum să obţină rezultate prin promovarea proiectelor în cadrul primăriilor.

Potrivit preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, unul dintre scopurile de bază promovate de către organizatori, este stabilirea unui parteneriat între tineri şi autorităţile publice locale raionale. „Şcoala a fost fondată pornind de la necesitatea de a comunica cu tînără generaţie, dar şi cu scopul de a o educa” a spus Policinschi.

Invitat la eveniment, preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” , Nicolae Pascaru, a îndemnat tinerii să se implice activ în viaţa socială, menţionînd că Republica Moldova are un potenţial foarte bun în ceea ce priveşte tineretul de astăzi, care are capacităţi şi dorinţă de a se dezvolta, de a progresa. Potrivit lui, Federaţia de luptă „Voievod” poate fi un exemplu, deoarece „voievozii” pleacă la competiţii şi promovează imaginea Moldovei peste hotarele ei.

Reprezentantul „Guvernului Tinerilor”, Liviu Pojoga, i-a informat pe cei prezenţi despre posibilităţile lor actuale de a se implica în aceste proiecte, cît şi posibilitatea de adera la „Guvernul Tinerilor” pentru a se implica nemijlocit în activitatea lui.

Spre final, tinerii s-au familiarizat cu armamentul, tehnica şi condiţiile de trai ale ostaşilor din cadrul Batalionului de menţinere a Păcii din Coşniţa.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.