Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2015, 16:33 Arta din epoca preistorică views 8217
Meşterii populari şi-au dat întîlnire la Drochia
26 octombrie 2015, 16:33 Arta din epoca preistorică views 8217

Meşterii populari şi-au dat întîlnire la Drochia

Un târg al meşterilor populari a avut loc, în premieră, la Drochia. Evenimentul a fost un vis al lui Iurie Cucuietu, meşter popular de pe aceste meleaguri. El şi-a dorit de a reuni în nodrul Moldovei cei mai buni meşteri din ţară şi de peste hotare. I-a reuşit datorită parteneriatului cu Primăria Drochia.

„Acest eveniment demult l-am visat în Drochia. Am vizitat mai multe târguri similare înMoldova și Romania, mi-a placut și am văzut că este posibil și la noi", a spus Iurie Cucuietu.

„Scopul acestui eveniment este să promovăm valorile noastre naționale. Noi vom depune tot efortul ca pe viitor să mai fie organizate astfel de evenimente", afirmă Nina Cereteu, primarul orașului Drochia.

Alături de creaţiile meşterilor din Moldova au fost prezentate şi lucrări realizate de creatorii de frumos din România, care au declarat că au adus cu ei tot ce au mai bun și mai frumos.

Vizitatorii au procurat multe dintre minunăţiile prezentate la târg.

Evenimentul a reunit peste 30 de meșteri populari.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tirg , meșter , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.