Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 februarie 2014, 11:18 views 40571
Muzeul Verde a fost inaugurat la Talmaza
Foto: trm.md
26 februarie 2014, 11:18 views 40571

Muzeul Verde a fost inaugurat la Talmaza

Un Muzeu Verde a fost inaugurat în localitatea Talmaza din raionul Ştefan-Vodă. Activitatea acestuia va fi orientată spre creşterea nivelului de informare, conştientizare şi educaţie ecologică a tinerei generaţii şi a populaţiei în ansamblu.

„Sperăm ca muzeul să devină un adevărat centru de educație și sensibilizare a tinerilor și populației adulte în spiritul respectului față de valorile diversităţii biologice din lunca Nistrului inferior”, a declarat ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, prezent la eveniment.

În cadrul muzeului vor fi vernisate, periodic, mai multe expoziții. Totodată, autoritățile locale din Ștefan Vodă susțin că Muzeul Verde va oferi și săli de clasă pentru lecţiile tematice, a orelor deschise, concursurilor cu tematica conservării diversităţii biologice și protecţia mediului.

Muzeul Verde din Talmaza, Ștefan Vodă, a fost creat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea stării biodiversității în lunca Nistrului inferior prin informare, conștientizare, vizitare”, finanțat de către Ministerul Mediului. Pentru realizarea acestui proiect, din Fondul Ecologic Național au fost alocați circa 300 de mii de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

ecologie , muzeu , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.