Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2015, 15:40 views 10257
Călătorii vor trece printr-un singur punct de control la Palanca
25 mai 2015, 15:40 views 10257

Călătorii vor trece printr-un singur punct de control la Palanca

Republica Moldova, cu susținerea financiară a UE, va lansa un nou proiect de construcție a punctului de trecere a frontierei de stat Palanca, ce va fi operat în comun cu autoritățile ucrainene, informează NOI.md.

Astfel, datorită noului proiect, călătorii vor trece un singur punct de control moldo-ucrainean, operat de autoritățile ambelor state.

Obiectivul de bază al proiectului este construcția din temelie a punctului de trecere a frontierei operat în comun la Palanca. Noul punct de trecere a frontierei va fi construit respectînd normele standardelor europene în domeniul administrării frontierelor și va asigura condiții favorabile și transparente facilitării comerțului, fluxului de pasageri și de mărfuri. Scopul trasat pe termen lung este de a contribui la consolidarea relațiilor de bună vecinătate.

Proiectul de construcție a punctului de trecere Palanca va fi realizat în perioada 2015-2018, iar bugetul alocat pentru acesta este de 5 milioane de euro, acordați de UE (4,5 milioane euro) și de Guvernul Republicii Moldova (0,5 milioane de euro).

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vama , frontiera , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.