Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 752 Vizualizări

Gara Ungheni a fost menţionată într-un ghid despre cele mai bune rute feroviare din Europa


Gara Internațională din Ungheni a fost menționată de cea mai mare companie de ghiduri de călătorie din lume, Lonely Planet, într-un articol despre cele mai bune rute feroviare din Europa în 2023, în care se arată și despre reluarea, după o pauză de 24 de ani, a cursei Chișinău - Kiev, transmite MOLDPRES.

În articol se relatează că „traseul include o oprire la gara Ungheni din vestul Republicii Moldova, de unde se poate face conexiunea cu Iași, România, oraș al cărui aeroport este un punct strategic pentru ucrainenii care vor să plece în Europa".

„Este un motiv de mândrie pentru ungheneni și o dovadă în plus că Ungheniul e locul UNDE NE CONECTĂM (sloganul ce însoțește brandul regiunii)", a estimat Primăria municipiului Ungheni.

Cuvinte cheie:

Gara Feroviară , Ungheni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bleşteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
998 locuitori

Bleşteni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bleşteni şi Volodeni. Satul Bleşteni se află la o distanță de 12 km sud-vest de Edineţ, la 17 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 214 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 998 de oameni. Este menţionat pentru prima dată în documentul datat cu 19 mai 1575, cu numele Blişceanăuţi, ţinutul Hotin.

Citeşte mai departe