Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2020, 11:00 Stilurile dansului moldovenesc views 6379
Zece localități din raioanele Ungheni și Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate
14 iunie 2020, 11:00 Stilurile dansului moldovenesc views 6379

Zece localități din raioanele Ungheni și Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate

Zece localități din raioanele Ungheni și Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate și acces la infrastructura rutieră națională, în cadrul proiectului de reconstrucție a drumului Pârlița-Bălănești-Seliște (Coridorul 13). Drumul are o lungime totală de 40 km și este împărțit în patru sectoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), trei sectoare ale acestui drum vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent, iar cel de al patrulea – în 2021. „Lucrările de reabilitare a drumului Pârlița-Bălănești-Seliște sunt realizate în cadrul Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale, pentru care Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova în valoare de 80 milioane de dolari", indică MEI.

În prezent, lucrările la sectorul 1 Pârlița – Nisporeni se află în proces de re-licitare. Totodată, conform planului de lucru, lucrările de reparație pe sectorul 2 – drumul Pârlița – Nisporeni, cu o lungime de 12.5 km, sunt executate de compania Rutador SRL. Valoarea contractului constituie circa 97 milioane de lei. În prezent progresul lucrărilor este de 27.32 %.

Pe Sectorul 3 lucrările prevăd reabilitarea drumului Pârlița – Nisporeni cu o lungime de 9.54 km. Costul lucrărilor constituie circa 70 milioane de lei. Lucrările de reparație sunt executate de compania Nouconst SRL. Pe cel de-al 4–lea sector se repară traseul Păruceni – Seliște – Vânători și accesul la R25 – Seliște, cu o lungime de 7.96 km. Valoarea contractului constituie circa 73 milioane de lei. Lucrările sunt executate de compania Nouconst SRL. Termenul de finalizare este preconizat pentru începutul anului 2021, în prezent progresul lucrărilor este de circa 50 %.

„Îmbunătățirea drumurilor locale reprezintă o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii. Mă bucur să constat un progres vizibil în desfășurarea lucrărilor de reparație a Coridorului 13 care va asigura accesul a peste 15 mii de locuitori din cele zece localități la rețeaua de drumuri naționale", a afirmat Sergiu Railean, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit oficialului, reabilitarea drumurilor locale va îmbunătăți accesul oamenilor la o infrastructură rutieră modernă și va facilita activitatea antreprenorială, creând astfel oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , drum , Ungheni , Nisporeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
650 locuitori

Şurii Noi este un sat din cadrul comunei Şuri, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Şurii Noi a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.