Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 octombrie 2018, 16:30 Stilurile dansului moldovenesc views 12098
O tînără din Ungheni a ajuns pe prima pagină a unui ziar din SUA
09 octombrie 2018, 16:30 Stilurile dansului moldovenesc views 12098

O tînără din Ungheni a ajuns pe prima pagină a unui ziar din SUA

La o lună după ce a ajuns în SUA, Valeria Nemțeanu, o tînără de doar 17 ani din Ungheni, a ajuns pe prima pagină a unui ziar local din statul Nebraska.

În SUA a plecat, datorită unui program american, care oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA, absolut gratuit, căci este finanțat în întregime de Guvernul SUA.

Astfel, visul ei de a studia peste Ocean s-a împlinit. Valeria este acum elevă la o școală din orașul Arapahoe, statul Nebraska. La noi, tînăra ar fi trebuit să fie în clasa a XI-a la Liceul "Ion Creangă" din Ungheni.

Chiar recent, a apărut pe prima pagină a ziarului local "Arapahoe Public Mirror". Asta, pentru că imediat ce a pășit pe pămînt american, a început să facă volintariat.

Sursa: expresul.md

Cuvinte cheie:

SUA , revista , Ungheni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.