Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iulie 2017, 10:30 Stilurile dansului moldovenesc views 4363
Mai multe străzi din municipiul Ungheni vor fi reparate capital
19 iulie 2017, 10:30 Stilurile dansului moldovenesc views 4363

Mai multe străzi din municipiul Ungheni vor fi reparate capital

Lucrările au demarat recent şi urmează să fie încheiate pînă la finele anului curent, transmite MOLDPRES.

Costul total al reconstrucţiei străzilor din Ungheni se estimează la 7,1 milioane de lei, alocaţi din Fondul Rutier, precum şi din Bugetul local.

„Totodată, am planificat să începem şi lucrările de construcție a rețelei de canalizare şi tronsoanelor pentru evacuarea apelor pluviale pe cîteva străzi din localitate", a menționat Cristofor Codreanu, viceprimar al municipiului.

De asemenea, Primăria mun. Ungheni a susţinut şi alt proiect de amenajare şi îmbunătăţire a infrastructurii localităţii. Astfel, zilele trecute într-un scuar al oraşului a fost inaugurată o instalaţie urbană sub formă de o bancă supradimensionată, ornamentată cu elemente tradiţionale de pe covoarele moldoveneşti.

„Primăria Ungheni susține inițiativele comunitare și mai ales implicarea activă a tinerilor dornici să contribuie la promovarea imaginii localității noastre. Sperăm ca această nouă instalație urbană să devină un punct de atracție a vizitatorilor, un loc de a petrece timpul liber, de a citi o carte și nu în ultimul rînd, un element care să ne reamintească de identitatea noastră națională", a afirmat Alexandru Ambros, primarul orașului.

Proiectul „Banca unghenenilor" face parte dintr-un amplu program de amenajare a municipiului Ungheni, care în 2017 va împlini 555 de ani de la întemeiere.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , strada , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.