Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2017, 16:15 views 9121
La Văsieni și-a redeschis ușile Muzeul raional Anatol Candu (Foto)
16 iunie 2017, 16:15 views 9121

La Văsieni și-a redeschis ușile Muzeul raional Anatol Candu (Foto)

La Văsieni, raionul Ialoveni, au fost finalizate lucrările de reconstrucție a clădirii Muzeului raional Anatol Candu.

Fondului Național de Dezvoltare Regională a oferit pentru lucrările de reparare și reconstrucție a Muzeului circa 600 de mii de lei.

Din acești bani au fost executate lucrări de reabilitare a clădirii Muzeului.

Autoritățile publice locale au afirmat că Muzeul este funcțional și îți așteaptă vizitatorii. Localnicii sînt încîntați de schimbarea la față a muzeului satului și mulțumesc autorităților pentru aportul lor în susținerea culturii și tradițiilor strămoșești.

Acesta este cel de-al treilea obiectiv turistic reabilitat în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism". La sfîrșitul lunii mai a fost întrunită comisia de recepție finală a lucrărilor la obiectivul "Construcția zonei de agrement cu parcare auto în preajma mănăstirii Hîncu în s. Bursuc, r. Nisporeni, iar la începutul lunii martie curent a fost dată în exploatare clădirea muzeului local din Ruseștii Noi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sat , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.