Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 martie 2016, 11:30 views 10012
Moaștele Sfîntului Ierarh Nicolae vor fi aduse la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni
28 martie 2016, 11:30 views 10012

Moaștele Sfîntului Ierarh Nicolae vor fi aduse la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae vor fi aduse, mâine, la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Suruceni, Ialoveni.

Cu această ocazie, Parohul bisericii, părintele Vasile, va oficia, împreună cu un sobor de preoți, slujba Sfîntului Maslu pentru toţi creştinii bolnavi de boala trupească sau sufletească, pentru tămăduirea trupului și iertarea sufletului, în zilele Postului cel Mare.

Sfântul Ierarh Nicolae este foarte vestit pentru faptele bune pe care le-a făcut şi milostenie. El este simbolul milosteniei şi onestităţii.

Una din cele mai remarcabile fapte ale Sfântului Ierarh Nicolae este salvarea a trei fete sărace, care urmau să fie transformate în desfrânate. Pentru a salva fetele, Sfântul Ierarh Nicolae a aruncat pe fereastra casei trei legături cu galbeni şi a ajutat astfel familia săracă să evite păcatul adulterului.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost foarte credincios şi a ajuns chiar arhiepiscop al Mirei Lichiei, unde a fost înmormântat, după care moaştele i-au fost mutate în oraşul Bari din Italia, unde se află până în prezent.

Sfântul Ierarh Nicolae este protectorul tuturor călătorilor, femeilor văduve şi a fetelor nemăritate, dar şi a celor care se află în sărăcie şi nevoie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

biserica , moaşte , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.