Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2016, 16:00 views 6160
Ruseştii Noi va avea un Muzeu al Satului (Foto)
26 octombrie 2016, 16:00 views 6160

Ruseştii Noi va avea un Muzeu al Satului (Foto)

Fosta clădire a primei şcoli primare din localitatea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, a fost reconstruită pentru a fi amenajat un Muzeu al Satului. O comisie de recepţie a evaluat ieri calitatea lucrărilor şi a permis derularea activităţilor ulterioare.

Clădirea a fost renovată din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională în cadrul proiectului „Traseul turistic în nouă localități, crearea oportunităților de investire în turism". Proiectul a fost inițiat în anul 2015, pînă în prezent efectuîndu-se lucrări în valoare de un milion de lei.

„Renovarea muzeului din satul Ruseștii Noi este o inițiativă salutabilă care va contribui la promovarea culturii şi tradiţiilor Regiunii Centru a ţării", a menţionat la şedinţa comisiei de recepţie Anatol Usatîi, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Potrivit primarului localității, Pavel Codreanu, după finalizarea tuturor lucrărilor va fi organizat un concurs de selectare a exponatelor pentru muzeu, la care vor fi îndemnați să participe toți locuitorii satului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzeu , sat , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.