Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 mai 2018, 12:07 views 13461
Peștele va fi vedeta unui festival
02 mai 2018, 12:07 views 13461

Peștele va fi vedeta unui festival

Amatorii de pește sînt așteptați din nou în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a treia ediție a „Festivalului Peștelui". Evenimentul etno-gastronomic vizat se va desfășura duminică, 13 mai, începînd cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS NOROC- NIMORENI.

Potrivit organizatorilor Festivalul Peștelui are drept obiectiv principal promovarea consumului de peşte din Republica Moldova, de asemenea își propune să reunească tradițiile culinare pescărești autohtone, prin promovarea culturii gastronomice și folclorice din diferite zone ale țării.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sînt aşteptaţi să participe la ediția a treia a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (zeamă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii etc.

Este de menționat că „Festivalul Peștelui" este la a treia sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural".

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Festival , pesti , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.