Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5556 Vizualizări

Descoperire impresionantă într-un sat moldovenesc


Descoperire arheologică impresionantă în satul Costeşti, raionul Ialoveni.

Specialiştii au descoperit mai multe morminte medievale de peste 700 de ani. Potrivit arheologilor, osemintele datează din secolul al XIV-lea, iar cei înhumaţi nu ar fi de religie creştină.

"E vorba despre morminte care nu au inventar, e vorba despre morminte sărace, care ar fi orientate cu capul spre vest, dar nu sînt creştini, au braţele de-a lungul corpului. Sau e vorba de un cimitir întins, care are sute de metri, sau e vorba de un cimitir nou", a spus directorul Agenţiei Naţionale Arheologice, Vald Vornic.

Se presupune că acestea ar fi ieşit la suprafaţa solului în urma ploilor din această săptămînă. Săpăturile arhiologice vor dura cîteva zile.

Cuvinte cheie:

descoperire , sat , Ialoveni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cneazevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe