Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2022, 16:00 Muzica din filme views 2473
Maia Sandu: Le doresc găgăuzilor încredere în viitorul nostru comun
Foto: zonadesecuritate.md
06 mai 2022, 16:00 Muzica din filme views 2473

Maia Sandu: Le doresc găgăuzilor încredere în viitorul nostru comun

Locuitorii din UTA Gagauz-Yeri sărbătoresc astăzi „Hederlez”, marcat în fiecare an în ziua cînd creştinii ortodocşi de rit vechi prăznuiesc Sfîntul Gheorghe.

Cu această ocazie, președintele țării, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru comunitatea găgăuză, transmite moldovenii.md cu referire la știri.md.

"Concetățenii noștri de etnie găgăuză marchează astăzi sărbătoarea națională a acestei comunități, Hederlez, care simbolizează viața nouă și marchează sosirea primăverii.

De Hederlez tradițiile și straiele strămoșești, ocupațiile și bucatele tradiționale găgăuze vin să unească oameni de diferite etnii, culturi și credințe, oameni ale căror inimi bat în unison pentru pace, liniște sufletească și bunăstare.

Hederlez este sărbătoarea credinței în lucrurile bune și frumoase ce ne așteaptă, a speranței în roadă bogată și viață îndestulată. Le doresc tuturor găgăuzilor din Republica Moldova sănătate și încredere în viitorul nostru comun pașnic", a scris Maia Sandu.

 

Sursa: stiri.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.