Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2015, 15:20 Cîntecul de autor views 8953
Guvernul a decis! Sinistrații de la Cantemir vor primi bani ca să-și procure apartamente noi
11 mai 2015, 15:20 Cîntecul de autor views 8953

Guvernul a decis! Sinistrații de la Cantemir vor primi bani ca să-și procure apartamente noi

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi decizia potrivit căreia, din Fondul de rezervă al Guvernului, urmează să fie alocate mijloace financiare în sumă de șase milioane de lei pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit în urma exploziei produse într-un bloc locativ din oraşul Cantemir.

„Trebuie să acţionăm operativ. Nu putem admite ca oamenii să rămână fără locuințe mult timp", a menţionat Prim-ministrul Chiril Gaburici, în cadrul şedinţei Guvernului.

Banii vor fi transferaţi Consiliului raional Cantemir, care va repartiza 5,2 milioane de lei familiilor pentru procurarea apartamentelor noi, dat fiind că locuinţele acestora nu mai pot fi restabilite. Iar 800 de mii de lei vor fi direcţionaţi pentru achitarea lucrărilor de demolare a părţii deteriorate a blocului şi consolidarea părţii care poate fi reparată.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

explozie , incendiu , Moldova , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.