Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 9266 Vizualizări

La Călărași vor fi edificate busturile a doi domnitori


Cabinetul de Miniștri a aprobat edificarea busturilor domnitorilor Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza. Acestea vor fi instalate în Scuarul Domnitorilor de pe str. Biruinței 1/1, din orașul Călărași.

Cheltuielile necesare pentru executarea, edificarea busturilor, dar și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații și sponsorizări.

De asemenea, Executivul a acceptat propunerea de instalare a plăcii comemorative în memoria lui Constantin Constantinov şi Ecaterina Kazimirova, iluştri actori de teatru şi cinema, artiști ai poporului, fondatorii Teatrului Muzical-Dramatic „A.S. Puşkin” (în prezent Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”).

Placa comemorativă urmează a fi amplasată pe faţada clădirii în care au locuit artiștii, de pe strada Alexei Şciusev, nr. 71, mun. Chișinău. Resursele financiare necesare vor fi asigurate de către familia Constantinov, precum şi din contul donaţiilor.

Cuvinte cheie:

Călărași , domnitori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duruitoarea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe