Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iunie 2016, 11:00 Muzica uşoară views 6785
Guguță e deja la el acasă
29 iunie 2016, 11:00 Muzica uşoară views 6785

Guguță e deja la el acasă

Guguță, cel mai îndrăgit personaj al copiilor, a ajuns la una dintre casele lui. Este vorba de Grădinița "Guguță" din orașul Călărași.

În una din zilele acestei veri, el a poposit și s-a instalat în curtea instituției respective. Cu nelipsita-i căciulă și zîmbetul pe buze, îi bucură, zi de zi, pe copilașii ce vin aici.

Absolut întîmplător, statuia lui Guguță a fost instalată în curtea grădiniței chiar în preajma zilei de naștere a lui Spiridon Vangheli, "tatăl lui Guguță". La 14 iunie, scriitorul a împlinit 84 de ani. Statuia a fost instalată pe 10 iunie.

"Nu a fost nimic pus la cale. Pur și simplu, ne-am trezit, în ziua respectivă, cu Guguță în curtea grădiniței. A fost o mare surpriză pentru noi", a declarat Valentina Baxanean, directoarea grădiniței.

Cadoul a fost oferit de către o familie, copilul căreia frecventează grădinița respectivă. Nu au dorit să li se facă publicitate. Totuși, directoarea a considerat că e bine ca lumea să-i cunoască. "Nu putem ține în secret numele oamenilor, care fac asemenea lucruri frumoase", a făcut dînsa o remarcă, după care a accentuat: "Este vorba de familia Stratulat, locuitori ai orașului Călărași, care, de fapt, au hotărît să rămînă în umbra faptelor mărețe".

"Sînt oameni cu suflet mare, iar acum, datorită lor, Guguță a venit la el acasă", a adăugat Valentina Baxanean.

Guguță cel din fața grădiniței pare unul adevărat. Are o privire încîntătoare, ce-i îmbie pe toți să se apropie de el și să-l salute. "Cei mici chiar așa și fac, se apropie, îl iscodesc cu ochi curioși, îl pipăie, îi zîmbesc șmecherește și-l salută cu multă prietenie", povestește directoarea grădiniței.

Pentru a-l instala, în ajutor celor de la grădinița "Guguță" le-au venit angajații Gospodăriei Comunale din Călărași. "Oamenii au demonstrat receptivitate, implicare, multă răbdare și precauție în procesul de montare a personajului copilăriei lor. N-au ezitat nici pentru o clipă în a-i oferi umărul lui Guguță", a subliniat Valentina Baxanean.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

Guguta , grădiniţa , Călărași

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.