Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 aprilie 2016, 16:15 Muzica uşoară views 9108
„Grădinița Viitorului”, la Călărași!
07 aprilie 2016, 16:15 Muzica uşoară views 9108

„Grădinița Viitorului”, la Călărași!

La Călărași a fost inaugurat astăzi șantierul de construcție a grădiniței de tip nou, energo eficientă. Noua instituţie va fi una de tip creşă, destinată copiilor cu vârsta de până la trei ani.

Prima piatră de temelie a viitorului edificiu a fost pusă de către prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Premierul a subliniat importanța acestui proiect pentru modernizarea instituțiilor educaționale din țara noastră și a exprimat susținerea Guvernului pentru astfel de proiecte. „Pornim o construcție foarte importantă pentru Călărași care face parte din generația nouă. Am putea-o chiar numi "Grădinița Viitorului", care să fie un început și un bun exemplu și pentru alte regiuni ale Republicii Moldova", a subliniat prim-ministrul.

Șeful Executivului a vorbit și despre beneficiile implementării noilor tehnologii în acest domeniu, menţionând că acestea sunt legate de economii în exploatare, de o mai bună eficiență energetică, de protecţia mediului, dar şi de asigurarea unui confort sporit pentru copii.

Pavel Filip a ţinut să mulţumească poporului și Guvernului German, în special Excelenţei sale, Doamna Ambasador Knotz, prezentă la eveniment, pentru asistenţa şi finanţarea acestui proiect social şi de transfer tehnologic. "Relația noastră cu partenerii noștri de dezvoltare este una care se manifestă prin lucruri concrete pentru cetățenii Republicii Moldova. Parcursul nostru european și apropierea de organismele internaționale se regăsesc nu doar pe hârtie și în declarații, dar în investiții și proiecte concrete", a accentuat Prim-ministrul.

Grădiniţa din Călăraşi va avea o capacitate totală de 100 de locuri și va fi dată în exploatare în prima jumătate a anului 2017. Edificarea grădiniței face parte din proiectul "Infrastructură Socială și Eficiență Energetică", implementat cu sprijinul financiar al Băncii germane de investiții KfW.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , Călărași , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.