Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2016, 16:18 Muzica uşoară views 6921
Laureații Școlii de Arte și-au primit ”Oscarul”
12 februarie 2016, 16:18 Muzica uşoară views 6921

Laureații Școlii de Arte și-au primit ”Oscarul”

Sînt talentați și muncitori. Se mîndrește cu ei un raion întreg. Este vorba de elevii de la Școala de Arte din Călărași care, anul trecut, au adus acasă numeroase premii și trofee de la diverse concursuri naționale și internaționale.

Săptămîna trecută, la 29 ianuarie, cele 35 de "steluțe" ale Școlii de Arte din Călărași, care au obținut rezultate frumoase în anul precedent, au fost premiate în cadrul Galei Laureaților, devenită aici deja tradițională, ajungînd la ediția a patra.

Organizatorii spun că este un prilej foarte bun pentru a-i încuraja și a-i stimula pe elevi la fapte mari, dar și a le aduce un omagiu pentru succesele lor. În plus, Gala reprezintă și un bun prilej pentru părinții, care au ales pentru copiii lor Școala de Arte, să se convingă că merită să investească în ei.

Laureații și-au primit, în acea zi, trofeele, iar în schimbul acestora, și-au demonstrat talentele pe care le au, demonstrînd încă o dată că le merită din plin.

"Ne dorim ca astfel să punem în valoare succesele celor mai talentați discipoli ai noștri. Este un exemplu pentru toți ceilalți elevi ai Școlii de Arte și ar fi bine să preia cu toții din el", a menționat Svetlana Stăvilă, directoarea Școlii de Arte.

Trofeul înmînat fiecărui laureat în acest an, numit de către directoare și "Oscarul de Călărași", a reprezentat un îngeraș, care, afirmă Svetlana Stăvilă, îi va ajuta pe discipolii Școlii de Arte să obțină noi succese. "Nu l-am ales întîmplător, ne dorim ca acesta să ne aducă mai multe premii naționale și internaționale", a specificat dînsa.

La Școala de Arte din Călărași își fac studiile, în prezent, 349 de copii, numărul lor fiind anual în creștere. Mîndria școlii, potrivit Svetlanei Stăvilă, sînt Mihaela Stratan și Valeria Ilcu, care au adus, anul precedent, cele mai multe premii atît naționale, cît și internaționale.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

scoala , Oscar , arta , premiu , Călărași

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.